tisdag 27 april 2010

Långfreda´n 2010 anordnades traditionsenligt en äggpromenad vid Bosebyns bygdegård. Gladys Persson och Sven Karlsson hade gjort frågorna. 50-talet promenerande slöt upp, trots att inte vädret var det allra finaste.


Efter en inte alltför lång promenad (till snickeriet i Öjerud och. tillbaka) bjöds alla deltagarna på förmiddagskaffe el. saft och hembakat bröd.
Under tiden Erik P. och Sven K. rättade tipskupongerna såldes lotter, med strykande åtgång. Vinsterna skänkta av bygdens folk. Det fanns både fruktkorg,kristallskål, blommor, påskägg m.m.
Dragning skedde och vinsterna fick väljas.


Så kom det stora ögonblicket när vinnaren av tipspromenaden skulle tillkännages. Och vinnare blev Helen Åkerberg m 11 rätt. Grattis !!!!
Så delades 10-talet vinster ut till de med 10 och 9 rätt.
Även bland de yngre korades en vinnare, vi hade inga barnfrågor, men de små var verkligt duktiga. För vinnare bland barnen var nog den yngste för dagen: Daniel i Skôttas minsting! Grattis !!!!
Nu återstod utlottningen av ägg. Vi hade sponsrats av Coop, Extra, Styckåsen med 10 st 6-pack äggkartonger.
Dessa kartonger lottades nu ut på samtliga startkort.


Till sist gick ett tröstpris till Nils-Olov A. i form av ett vitt "vackert" pannband, vilket han verkade uppskatta. Han satte det på sig omedelbart och tyckte nog att han blev snygg i denna huvudbonad.
Så var det hela över för denna långfredag, och lever vi och har hälsan så kommer vi igen nästa år.Tack alla som kom, promenerade och fikade med oss

PÅSK-KÄRRINGERA m. GÔBBER !!!!!!

Inga kommentarer: